Stakingsdag

Startdatum/tijd:
vrijdag 15 maart 2019
Einddatum/tijd
vrijdag 15 maart 2019
Omschrijving:
Staking 15 maart, school dicht.
U heeft het op het landelijk nieuws kunnen volgen. Op 15 maart a.s. wordt er, als afsluiting van de actieweek, landelijk gestaakt door de verschillende onderwijssectoren. Ook ikc Florence Nightingale neemt deel aan deze staking. Dat betekent dat de school gesloten zal zijn op 15 maart. Wij beseffen dat dit voor ouders een opvanguitdaging met zich meebrengt en hopen op uw begrip. 
De AOb,  FNV en FvOv vinden nog steeds dat er in alle sectoren meer geld moet komen voor verbetering van de salarissen. Daarnaast eisen de vakbonden dat er geld vrijgemaakt wordt om de werkdruk te verlagen. Hier zijn wij het grondig mee eens! Wij lopen als school ook nog steeds aan tegen zaken als het vinden van personeel (vervanging bij ziekte) en flinke werkdruk. Ondanks de maatregelen die al wel zijn genomen door de minister blijft dit aandacht en geld vragen.

Er wordt benadrukt dat het belangrijk is dat er serieus in onderwijs wordt geïnvesteerd omdat het met forse en urgente problemen kampt. Maar ook voor de langere termijn. Zo dreigt het lerarentekort alleen maar groter te worden. Leerlingen en onderwijspersoneel zijn hiervan de dupe. Het is dan ook van groot belang dat hiervoor oplossingen worden gevonden. De PO-raad maakt zich daarom onder meer hard voor een eerlijk salaris voor werknemers in het primair onderwijs en het verminderen van de werkdruk.